Kullens fyr på Kullaberg

Längst ute på Kullaberg stoltserar Kullens fyr med sina 78.5 meter över havet. Fyren är idag Sveriges starkaste och högst belägna fyrljus och på platsen har det funnit fyrar kanske ända sedan 1200-talet. Kullens fyr är ett populärt turistmål och lockar årligen upp emot 300 000 besökare. Fyren är vackert belägen i naturreservatet på Kullaberg och de branta stenklipporna ned mot havet bidrar till en naturskön inramning. 

Under sommaren finns möjlighet att komma in i fyren på en visning och titta på utställningen. Den guidade turen ger dig en inblick i historien kring anläggningen och tar dig med in till maskinrummet och lamphuset. Mer information om de guidade turerna finns på fyrens hemsida.

Det är lätt att ta sig till fyren och det finns gott om parkeringar för de besökande. Ett besök lämpar sig väl för både gammal som ung. I anslutning till fyren finns även ett café där man serverar kaffe, smörgåsar, hembakat och korvar från den lokala korvtillverkaren Per i Viken med SM-guld i Chark-SM.

Foto: Kullabergsguiderna / Fotograf: Johan Hammar

Vägbeskrivning

Boka din ledighet online

Du vet väl att du kan boka din ledighet online utan bokningsavgift och spara 75:-? Det går snabbt och enkelt och du får en faktura hemskickad direkt till dig. Om du har några frågor är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Välkommen!

Öppna onlinebokningen

Badvädret

I vattnet är det idag 16°C. Lufttemperaturen är 17°C enligt väderinformationen från Höganäs Energi.

Läs mer

Säker grillning

För tillfället råder brandriskvärde 5E (extremt stor risk) i Höganäs. Det innebär att det inte är tillåtet att använda engångsgrillar eller andra grillar som står direkt på marken.

Läs mer ...

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook för att ta del av vad som händer året runt på campingen. Du hittar oss på facebook.com/campinglerberget.

Lerbergets Camping i Höganäs

Lerbergets Camping i Höganäs | Lerbergsvägen 151, Lerberget

Phone | +46 (0)42 - 33 14 00

E-mail | info@lerbergetscamping.se

Facebook | facebook.com/campinglerberget